Scurt istoric al unitatii scolare de la infiintare pana in prezent

In anul 1929 a luat fiinta scoala de ucenici cu durata de 4 ani aprobata de Ministerul Educatiei si Invatamantului. Constructia acestei scoli ” Caminul de ucenici facut in anul de scumpete 1929, in valoare de 915 mii lei ”.

Scoala nu avea ateliere proprii, instruirea practica realizandu-se in atelierele din fabrica. Ucenicii, prin parintii lor, incheiau cu fabrica o ”Invoiala de ucenicie” in care patronii conditionau in favoarea lor frecventarea scolii de catre acesti ucenici.

Directorul scolii a fost pana in 1948 la nationalizare I. Sachelarie, din conducerea fabricii. Aceasta scoala a reusit sa califice 5 promotii de absolventi, ultima absolvind in primul an al reformei invatamantului 1948-1949.

In anul 1948 in ziarul dambovitean ”Chemarea” se facea precizarea ca pe langa fabrica de ciment Fieni va lua fiinta scoala profesionala de ucenici. Astfel a fost amenajat deasupra fabricii de placi din ciment, atelierul scoala, mai intai cel de lacatuserie si apoi cel electric, fiecare elev avand locul sau la bancul de lucru. In urmatorii ani scoala profesionala marindu-se vizibil a achizitionat mai multe vile fiind folosite pentru sali de clasa, cancelarie, biblioteca si birourile scolii .

Scoala profesionala a functionat pana in anul 1974 cand datorita schimbarilor intervenite s-a transformat in liceu industrial de chimie patronat de Ministerul Industriei si Materialelor de Constructii .

In 1977 prin comasarea liceului real-umanist (care a luat fiinta in 1963) cu Liceul de chimie industriala s-a format Liceul industrial avand baza materiala proprie constituita din localul situat in strada Vilelor nr.5 cu 16 sali de clasa, 2 laboratoare, un cabinet desen si o biblioteca . In 1979 baza materiala a sporit cu localul din strada Republicii nr. 28 cu 8 sali de clasa, 2 laboratoare, 4 ateliere si o moderna sala de sport. Acesta a functionat pana in anul 1991 cand a fost transformat in Grup Scolar Industrial Materiale de Constructii ca urmare a aprobarii Ministerului Invatamantului.

1963 – Liceu teoretic ;
1974 – Liceu de chimie industriala ;
1977 – prin unificarea celor doua – formarea Liceului Industrial Materiale de Constructii ;
1991 – Grupul Scolar Industrial Materiale de Constructii ;
2002 – Grupul Scolar Industrial Aurel Rainu Fieni